Отворена сезона купања на Ади Циганлији

На популарном београдском купалишту Ади Циганлији почиње сезона купања. Шеф Спасилачке екипе на Ади Циганлији Миодраг Јовић каже за РТС да је спасилачка служба Аде Циганлије обучена и спремна да пружи безбедност на купалишту. Апелује на купаче да се купају у обележеним зонама. Професор др Горан Вукомановић наводи за РТС да више нема здравог сунца и саветује да се на сунце не излази без заштитне креме.

Грађани ће на Ади Циганлији моћи да се купају од 10 до 19 сати, што је званично радно време.

Шеф Спасилачке екипе на Ади Циганлији Миодраг Јовић каже за РТС да ће званична сезона почети у 10 сати подизањем плаве заставе.

Истиче да је Ада Циганлија испунила веома строге међународне стандарде што се тиче безбедности купалишта, квалитета воде као и заштите животне средине. 

Додаје да је спасилачка служба Аде Циганлије обучена и спремна да пружи безбедност на купалишту и апелује да се купачи купају у обележеним зонама.

"У 10 сати званично ће почети сезона купања на Ади Циганлији. Одговорно тврдим да је све спремно за велики број посетилаца. Спасилачка служба је у пуном броју, између 45 и 70 спасилаца ће свакодневно дежурати од 10 до 19 сата", објашњава Јовић.

Додаје да је ноћно купање строго забрањено и апелује на суграђане да су купају у обележним зонама купалишта и да не улазе у воду под дејством алкохола. 

Нема здравог суннца 

Професор др Горан Вукомановић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да непосредни лоши ефекти сунца – црвенило, осећај пецкања и изнурености нису толико опасни колико су опасни удаљени ефекти сунчевог зрачења.

"Касни ефекти су много гори, не само због старења коже већ и склоности ка туморима", објашњава Вукомановић.

Саветује да се кожа маже заштитним кремама.

"Неких петнаестак минута пре изласка на сунце морамо да се намажемо заштитном кремом која има троструку заштиту без обзира имали дуге рукаве или не морамо да се мажемо", саветује Вукомановић.

Додаје да и хладу може доћи до оштећења коже.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара