Весић: Реконструкција три километра булевара до 20. децембра

Радовима на првој фази, од Рузвелтове до Таковске улице, отпочела је реконструкција четири велика булевара – 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана која ће трајати 200 дана, рекао је за РТС заменик градоначелника Београда Горан Весић. Додао је да је у свим дневним новинама објављен флајер у коме је до детаља објашњено како ће се одвијати радови и које измене у саобраћају очекују грађане.

Горан Весић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, објаснио да је реконструкција подељена у три фазе – прва је од Рузвелтове до Таковске и трајаће 65 дана, друга од Таковске до Француске, 70 дана и трећа од Француске до Улице Тадеуша Кошћушка трајаће 65 дана, док ће комплетна реконструкција бити завршена до 20. децембра.

"Ове улице нису реконструисане више од 80 година, мењамо комплетну инфраструктуру, канализацију, вововодне цеви које су на неким местима старе и преко 50 година, a мења се инфраструктура за грејање и гас", рекао је Весић.

Поред тога, ради се комплетна расвета која ће бити покривена видео-надзором, а сви тротоари ће бити поплочани. Ради се и замена свих трамвајских шина, комплетна контактна мрежа, значи права реконструкција тако да десетинама година неће морати ништа да се ради, истакао је Весић.

Додао је да, пошто је јуче почео школски распуст и тада се саобраћај у граду смањи за око 30 одсто, а од 1. јула то смањење иде и до 45 процената, ови летњи месеци ће се искористити да се заврши деоница од Рузвелтове до Таковске која ће бити готова до 20. августа, али и четири велике раскрснице.

"То су раскрснице Старине Новака, Француска, Таковска и Булевара Деспота Стефана. Све време радова ће бити проходна по једна саобраћајна трака, значи ниједног часа осим када се буде баш асфалтирало, а то ће бити ноћу између суботе и недеље, раскрснице неће бити затворене за саобраћај", нагласио је Весић.

"Тако ћемо до 1. септембра имати завршене све четири велике раскрснице. То је скоро три километра булевара и овако велики радови се нису обављали дуго у центру града, а ми град уређујемо што је добро за све грађане и на тај начин добијамо модерне улице. Сада је су оне у јако лошем стању и Београд не заслужује да има такве улице јер је Београд уређен град", закључио је Весић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво