Избор факултета – двапут мери, једном сеци

Универзитет у Београду уписаће 15.450 бруцоша, а од тога 9.600 академаца моћи ће да се школује о трошку државе. Пријављивање почиње 19. јуна, а пријемни испити 24. јуна. Кандидати рођени у Србији не морају да донoсе извод из матичне књиге рођених.

Судећи према пробним пријемним, и даље је највеће интересовање за факултете који школују ИТ стручњаке.

"Имамо пробни пријемни испит ове суботе за који се јавило доста кандидата. Ужурбано се припремамо и за пријемни који је 24. јуна", каже декан Електротехничког факултета у Београду проф. Мило Томашевић.

Резултати су добри, каже декан Факултета организационих наука проф. Милија Сукновић.

"Већ на првом пробном пријемном се показују бољи резултати него до сада, где се показује да је проценат оних који су изашли у односу на број пријављених 88 одсто, он је до сада увек био мањи", рекао је Сукновић.

Иновирани програми прате развој науке. На сајту Универзитета, који ће најмање два пута дневно бити ажуриран, потенцијални бруцоши могу да нађу податке о броју пријављених кандидата на сваки студијски програм.

"Тако да ће кандидати моћи да прате број пријављених и да на основу свог успеха донесу одлуку да се пријаве на неки програм који је близак њиховој првој жељи и да на неки начин осигурају упис на Универзитет у Београду", навео је проректор Универзитета у Београду проф. Петар Булат.

Да је све спремно сматра ректорка Универзитета у Београду проф. Иванка Поповић.

"Мислим да је заиста све спремно да се на најбољи и најефикаснији начин то заврши. Такође, од самих пријава до евентуалних жалби на крају, све мора да буде завршено до 12. јула", поручила је Поповићева.

Да би услови студија били још бољи, треба решити питање недостатка простора, материјалних трошкова, враћања задужбина. Ректорка Поповић ће са председницима САНУ и Матице српске сутра премијерки Брнабић предати нацрт закона о враћању имовине ове три институције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво