Паник-тастери у Центрима за социјални рад за већу безбедност запослених и корисника

У свих 17 одељења Центра за социјални рад у Београду постављено је укупно 459 паник тастера и 238 камера са циљем веће безбедности запослених и корисника. Према речима заменика градоначелника Београда Горана Весића за то је издвојено око 36 милиона динара.

Горан Весић наводи да је постављење паник тастера и камера превентива и нешто што би, пре свега, требало да заштити запослене у градском центру за социјални рад који има 17 одељења и велики број корисника који ту свакодневно долазе из различитих разлога.

"Сваки радни сто у градском центру за социјални рад има свој паник тастер што значи да је особа која ради за тим столом потпуно заштићена у смислу ако се деси било каква непријатна ситуација, притиском на паник тастер о томе обавештава раднике обезбеђења који се налазе у том објекту. Они истог часа добијају информацију у којој се канцеларији дешава проблем и могу да интервенишу", појаснио је Весић.

Навео је да информацију о проблему истовремено добијају и у главном мониторинг центру у Руској улици и из ког се 24 сата прати и надгледа видео надзор и алармни систем у свих 17 одељења.

"Радник обезбеђења у објекту у којем се дешава инцидент или нека друга угрожавајућа ситуација, у сваком тренутку има подршку тог главног мониторинг центра и уколико је спречен да обавести полицију, хитну помоћ или ватрогасце то ће учинити припадници обезбеђења из главног центра", додао је заменик градоначелника.

Истакао је да је за постављење паник тастера и камера уложено око 36 милиона динара и нагласио да, осим Београда, такву врсту заштитног система нема ниједан центар за социјални рад у Србији.

"Ми смо једини који то имамо и верујем да ће и други следити наш пример јер је ово заиста неопходно", додао је Весић.

Истиче да смо последњих година били сведоци веома непријатних и трагичних догађаја у градском центру за социјални рад који су резултирали људским жртвама.

"Град свакодневно улаже средства у различите сврхе, а ово су можда и најкорисније уложена средства јер чине сигурнијим раднике који раде у Центру за социјални рад у Београду, као и кориснике тог центра", рекао је заменик градоначелника.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је рекла да Град Београд наставља са улагањем у установе социјалне заштите.

"Приоритет нам је безбедност наших запослених, али и корисника", рекла је Станисављевићева и захвалила заменику градоначелника и начелници Градске управе Сандри Пантелић на помоћи и подршци који свакодневно дају Секретаријату за социјалну заштиту како би се и убудуће наставило са оваквим пројектима.

Директорка Градског центра за социјални рад Зорица Павловић је рекла да су, постављењем паник тастера и камера, препознате потребе запослених и корисника да се уради нешто озбиљно по питању подизања њихове безбедности.

Додала је и да је Центар за социјални рад у Београду највећа установа тог типа у Србији и да има највише корисника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво