Упозорење: Дете не сме да лежи на задњем седишту аутомобила

С обзиром на то да креће сезона летњих годишњих одмора, посебно викендом потребан је већи опрез у саобраћају. Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја поручио је возачима да оставе телефон у претинцу, да се вежу и не седају у возило под дејством алкохола.

Први дан викенда обележиле су две тешке саобраћајне несреће. Једна особа је погинула, а девет их је повређено у саобраћајној несрећи која се догодила око 16 сати у трећем тунелу у Сићевачкој клисури, док је у несрећи на ауто-путу Београд–Ниш код Јагодине живот изгубило дете старо 14 месеци, а бебини родитељи су повређени.

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја указује да сваке године у летњем периоду погине 170 људи.

"Ово може свакоме да се деси. Нема нервозе, потребно је обезбедити децу. Лежање на задњем седишту не треба да се ради, деца треба да буду везана у безбедносном седишту.

Окановић је, позивајући се на информације са терена, рекао да је у возилу у ком је страдало 14-месечно дете постојало сигурносно седиште, али да није било добро причвршћено.

"Сигурносно седиште се не користи због казне, већ да би дете у случају несреће преживело", рекао је Окановић.

Иначе, бележи се тренд смањења саобраћајних несрећа, чему су допринели и нови путеви. Понашање човека и његова свест остају највећи проблем.

"Ако направите ризичан потез, то је као да сте ушли у кладионицу и на тикет положили свој живот", рекао је Окановић и поручио возачима да оставе телефон у претинцу, да се вежу и не седају у возило под дејством алкохола.

Говорећи о критичним тачкама, Окановић је рекао да су то највише деонице Ибарске магистрале и правца ка Црној Гори.

"Ибарска је велика црна тачка, на којој је велика фреквенција саобраћаја. У питању је инфраструктура која то оптерећење не може да поднесе", објаснио је Окановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво