Норберт Шинковић нови председник НДНВ-а

Новинар Радија Слободна Европа и асистент на Одсеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду Норберт Шинковић изабран је за новог председника Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) а за потпредседницу је изабрана новинарка агенције Бета и Радија Слободна Европа Маја Леђенац.

Норбет Шинковић је истакао да је медијска сцена у Србији девастирана и додао да неће одустати од борбе за слободне медије.

"Нудимо платформу младим колегама и колегиницама, да се баве професионалним новинарством и остану на правом путу" рекао је Шинковић и најавио да ће нарочиту пажњу посветити колегама и колегиницама на локалном нивоу, објављено је на сајту НДНВ.

Скупштина НДНВ одржана је пошто је крајем марта дотадашњи председник НДНВ Недим Сејдиновић поднео оставку "из личних разлога".

Шинковић је по функцији председник Управног одбора НДНВ, а Маја Леђенац потпредседница тог деветочланог тела, док су чланови УО још и Бранка Драговић Савић, Слађана Глушчевић, Дарко Шпер, Душко Медић, Јелена Клеут, Ранка Иваноска и Ана Лалић.

Први председник НДНВ био je Миодраг Миле Исаков, који је ту функцију обављао у два мандата, потом Димитрије Боаров, Петар Петровић, а у три мандата Динко Грухоњић, подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи