Свaкодневна борба пртив дискриминације над женама

Родна равноправност у Србији још није постигнута у свим областима, порука је са Конференције о елиминацији свих облика дискриминације жена. Зорана Михајловић је рекла да је неопходна шира друштвена акција, како би се свест о насиљу над женама подигла на још виши ниво.

Нарочито су угрожене Ромкиње, мигранткиње, самохране мајке, старије жене, жене жртве насиља, оне са инвалидитетом, из руралних крајева и припаднице ЛГБТ популације.

Комитет за елиминацију свих облика дискриминације жена дао је Србији препоруке шта треба да уради у наредне четири година да поправи то стање.

Хитно усвајање Закона о родној равноправности, економско оснаживање жена и усвајање Стратегије за борбу против родно заснованог насиља, само су неки од приоритета државе у наредном периоду. 

"Докле год иједна жена трпи било какав вид насиља, економско, физичко или психичко, не можемо бити задовољни оним што смо постигли, али морамо бити бржи и ефикаснији", изјавила је председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић која је учествовала на конференцији.

"У Координационим телу за родну равноправност разговараћемо са свим нашим партнерима шта још да урадимо. Да рушећи с једне стране стереотипе који де факто постоје, боримо се сваки дан против дискриминације над женама", истакла је Зорана Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво