Рекордан одзив на превентиве прегледе

Током 14.дана акције бесплатних превентивних прегледа, које у циљу превенције и ране дијагностике болести организује Министарство здравља, данас је у више од 170 здравствених установа широм Србије укупно 23.790 грађана обавило превентивни преглед.

Велику подршку и значајно интересовање грађана за овом акцијом Министарства здравља посебно потврђује податак да је до сада у оквиру акције прегледано близу 300 хиљада грађана Србије.

Од тог броја, код више хиљада грађана превенирано је озбиљно обољење, што је најзначајнији резултат ове акције.

Висок одзив грађана на бесплатне превентивне прегледе најбоља је потврда повећања јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља у нашем друштву, што акцију Министарства здравља чини у потпуности успешном.

Министарство здравља још једном, уз захвалност грађанима на великом одзиву и подршци акцији, посебну захвалност исказује свим здравственим радницима на уложеном труду и посвећености.

У 178 здравствених установа, домова здравља и болница врата за све пацијенте који желе да се прегледају бесплатно, без књижице и без заказивања била су отворена од 8 до 16 часова. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво