УНС: Строго казнити нападача на фоторепортера Зорана Јовановића

Удружење новинара Србије осуђује јучерашњи напад на фоторепортера "Вечерњих новости" Зорана Јовановића Мачка и тражи строгу казну за насилника.

Како је УНС-у рекао Зоран Јовановић, док је био на новинарском задатку фотографишући нова паркинг места у улици Чарлија Чаплина у Београду у поподневним часовима, непозната особа физички и вербално га је напала.

"Рекао је да зна из ког смо медија, јер смо имали налепницу на аутомобилу. Одједном је викао, уносио ми се у лице и није дозвољавао да фотографишем, иако сам му објаснио да је то јавни простор на коме је дозвољено снимање. Када сам се одвојио од њега, шутнуо је мој фотоапарат и мене у задњицу, а затим ме је пљунуо", рекао је Јовановић.

Јовановић каже да је њему и возачу Светозару Мирановићу, који је дотрчао из аутомобила како би га одбранио, непозната особа рекла да запалити њих и возило којим су дошли.

Како су саопштиле "Новости" колегу је напао Жељко Пожарац који је ухапшен, након што је случај пријављен полицији.

УНС саопштава де је запрепашћен "овако дрским нападом на фоторепортера и подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара