Крушевљани поново тражили одговоре о несталој деци

Поводом Међународног дана нестале деце, чланови Удружења за истину и правду о бебама из Крушевца и околине, још једном су затражили одговор на питање где су њихова деца.

У шест градова Србије, због сумње да су деца која су одмах по рођењу проглашавана мртвом заправо отета, поднето је око 165 кривичних пријава, од чега је 81 упућена тужилаштву у Крушевцу.

Члан Владине комисије за истраживање случајева несталих беба Радиша Павловић каже да су кривичне пријаве процесуиране и да је дат налог за предкривични поступак.

"Полиција ће заједно са родитељима и сродницима прикупљати све чињенице и околности. Неће бити као раније кад су претходне власти заташкавале све ово", истиче Павловић.

Љиљани Миловановић из Крушевца каже да је њена ћерка отета 3. марта 1975. године.

"Те године је 96 беба умрло по њиховим папирима у Крушевцу са околином. Само у Крушевцу 46 – 30 дечака, 16 девојчица. Ја сам отишла на гробље, листала целу књигу умрлих, нема ниједна беба сахрањена. Хоћу да ми болница објасни шта им значи та болничка сахрана, шта се догодило са нашом децом", пита се Љиљана Миловановић.

Каже да њихова деца нису нестала, већ киднапована.

"Отргнута су из нашег наручја кад смо их родиле. Без икакве документације, икаквих доказа да су умрли. Зато смо и дошли овде да покажемо целој Србији, нашим земљацима, а и људима који знају где су наша деца да нас позову и да нам врате нашу децу", напомиње Миловановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво