Крушевљани поново тражили одговоре о несталој деци

Поводом Међународног дана нестале деце, чланови Удружења за истину и правду о бебама из Крушевца и околине, још једном су затражили одговор на питање где су њихова деца.

У шест градова Србије, због сумње да су деца која су одмах по рођењу проглашавана мртвом заправо отета, поднето је око 165 кривичних пријава, од чега је 81 упућена тужилаштву у Крушевцу.

Члан Владине комисије за истраживање случајева несталих беба Радиша Павловић каже да су кривичне пријаве процесуиране и да је дат налог за предкривични поступак.

"Полиција ће заједно са родитељима и сродницима прикупљати све чињенице и околности. Неће бити као раније кад су претходне власти заташкавале све ово", истиче Павловић.

Љиљани Миловановић из Крушевца каже да је њена ћерка отета 3. марта 1975. године.

"Те године је 96 беба умрло по њиховим папирима у Крушевцу са околином. Само у Крушевцу 46 – 30 дечака, 16 девојчица. Ја сам отишла на гробље, листала целу књигу умрлих, нема ниједна беба сахрањена. Хоћу да ми болница објасни шта им значи та болничка сахрана, шта се догодило са нашом децом", пита се Љиљана Миловановић.

Каже да њихова деца нису нестала, већ киднапована.

"Отргнута су из нашег наручја кад смо их родиле. Без икакве документације, икаквих доказа да су умрли. Зато смо и дошли овде да покажемо целој Србији, нашим земљацима, а и људима који знају где су наша деца да нас позову и да нам врате нашу децу", напомиње Миловановићева.

број коментара 0 Пошаљи коментар