Сарадња за јачање јединства православних народа

Чланови делегације Града Београда, која се налази у посети Москви, посетили су Међународни фонд јединства православних народа, где су разговарали с председником те институције Валеријем Алексејевим.

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић истакао је да Фонд пружа драгоцену помоћ институцијама и организацијама у Србији, посебно на Косову и Метохији.

"Овај фонд има велики број активности, посебно усмерених на помоћ народу на Косову и Метохији, што је веома запажено. Његова улога је значајна и на зближавању, јединству и на различитим акцијама у земљама које припадају корпусу православних словенских земаља", рекао је Младеновић додајући да се уз његову помоћ јачају православне, традиционалне и породичне вредности.

Младеновић је навео да је у разговору истакнуто и то да сарадња може да се продуби, надогради и како је додао, да се у наредном периоду заједно наступа и организују манифестације које ће допринети да се потиснуте и угрожене вредности истакну.

Фонд јединства православних народа има одељења у девет држава, а одељење у Београду веома је активно и сваке године организује посету са Косова и Метохије Русији.

Циљ Међународног фонда јединства православних народа, који је основан 1995. године уз благослов руског патријарха Алексија Другог, јесте да сједини Русију и друге православне помесне цркве у духовном и друштвеном животу.

Фондација је основана како би ојачала везе духовног братства народа који исповедају православље, учврстила и интензивирала напоре међународне православне заједнице у области културне и друштвене сарадње.

Делегацију Града Београда чине, поред Младеновића, секретарка за информисање Мирјана Павичић, оперативни директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Предраг Вулиновић, директор позоришта "Дадов" Владимир Мијовић и представници градског Секретаријата за културу, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи