Хумани пиротски матуранти

Лекције из хуманости већ годинама нам стижу од младих из Пирота. Први пут су 2013. на матурско вече отишли у маијцама, а новац уместо за скупе свечане тоалете, дали болесној деци. Ове године помажу малим матурантима.

Одело не чини човека али понекад може да улепша дан – нарочито ако је посебан и вредан памћења – попут матурске вечери. Тај дан сигурно ће памтити и седамнаесторо "малих матураната" у Пироту чије породице нису у могућности да им приуште скупе тоалете. Неће се разликовати од вршњака захваљујући једној наставници, "доброј вили", племенитим људима и школским друговима.

"Чак је и моје одељење разговарало да помогнемо другима, да купимо неку или хаљину или неку другу ствар, а можемо наравно и новчано, јер некоме то мало – много значи", истакла је ученица из Пирота.

Целу причу покренуле су две Иване и окупиле много хуманих људи.

"Пуно људи из Пирота донира ствари пуно људи из Србије али и иностранства нам шаљу пакете. Ово је само један део ствари који је остао, ми смо велики део ствари који је стигао за матуранте већ поделили", рекла је Ивана Костић из удружења "Добра вила ва вас".

Ивана Бојкић професорка енглеског језика истакла је да су се руководили скромношћу и умеренишћу, и складу са годинама матураната. 

За неколико дана, главним улицама прошетаће нова генерација матураната – међу њима и седамнаесторо младих Пироћанаца – пуног срца и широког осмеха. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара