Куповина аутомобила ускоро без учешћа

Ако размишљате о куповини новог или половног возила сачекајте још мало – од наредне недеље почиње продаја без учешћа. За правна лица крагујевачки фијат спремио је и посебну акцију – плати 1.000 евра и вози. Циљ је да се подстакне куповина нових возила, а смањи увоз половних.

За четири месеца 2019. године продато је скоро 11.000 возила у Србији. Највећи купац је привреда чија је куповина у овој години порасла за 14 одсто.

"Могу да кажем да се привреда полако буди, однос правних лица у односу на физичка у продаји је 80 према 20 одсто. Аутомобили које купују правна лица су углавном финансирани уз помоћ лизниг кућа", истакла је Александра Ђокић "Ауто Чачак".

Грађани мање посећују салоне аутомобила, јер се чешће опредељују за половна возила. Само у прва четири месеца увезено је 48.000 половњака. Зато продавци најављују – од следеће недеље нови аутомобили на кредит без учешћа.

"Сви су се потрудили, имамо посебан пакет, нови концепт продаје без учешћа, и то је тренутно најповољније за наше људе", рекао је Милош Петровић "Гранд Моторс".

Повољност и за привреднике. "Фијат Крагујевац" покреће акцију "Даш хиљаду и вози".

"Направили смо један финансијски програм где помажемо свим правним лицима и предузетницима да своја обртна средства која би користили за учешће сада за само 1.000 евра могу да извезу ново возило и да их користе за неке друге потребе", нагласио је Игор Шево из крагујевачког "Фијата".

Циљ свих ових акција је да се преокрене тренд куповине и купци врате новим аутомобилима. Само у последњих пет година у Србију је увезено и продато више од 600.000 половних возила.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво