Куповина аутомобила ускоро без учешћа

Ако размишљате о куповини новог или половног возила сачекајте још мало – од наредне недеље почиње продаја без учешћа. За правна лица крагујевачки фијат спремио је и посебну акцију – плати 1.000 евра и вози. Циљ је да се подстакне куповина нових возила, а смањи увоз половних.

За четири месеца 2019. године продато је скоро 11.000 возила у Србији. Највећи купац је привреда чија је куповина у овој години порасла за 14 одсто.

"Могу да кажем да се привреда полако буди, однос правних лица у односу на физичка у продаји је 80 према 20 одсто. Аутомобили које купују правна лица су углавном финансирани уз помоћ лизниг кућа", истакла је Александра Ђокић "Ауто Чачак".

Грађани мање посећују салоне аутомобила, јер се чешће опредељују за половна возила. Само у прва четири месеца увезено је 48.000 половњака. Зато продавци најављују – од следеће недеље нови аутомобили на кредит без учешћа.

"Сви су се потрудили, имамо посебан пакет, нови концепт продаје без учешћа, и то је тренутно најповољније за наше људе", рекао је Милош Петровић "Гранд Моторс".

Повољност и за привреднике. "Фијат Крагујевац" покреће акцију "Даш хиљаду и вози".

"Направили смо један финансијски програм где помажемо свим правним лицима и предузетницима да своја обртна средства која би користили за учешће сада за само 1.000 евра могу да извезу ново возило и да их користе за неке друге потребе", нагласио је Игор Шево из крагујевачког "Фијата".

Циљ свих ових акција је да се преокрене тренд куповине и купци врате новим аутомобилима. Само у последњих пет година у Србију је увезено и продато више од 600.000 половних возила.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мај 2019, 09:04) - anonymous [нерегистровани]

Ko ima pare

Zakon je pravljen ne tebi da bude bolje ili meni ili narodu, nego drzavi. Vise ima izvrsitelja nego naroda. Svi redom kao Pit-Bulovi cekaju da vam otmu nesto. Al to su srpska posla. Ko ce koga, nego svoj svoga. Sirotinja ovde sa platom od 200€. I drzava ti otme pola od toga na poreze i racune. I ti sa 100€ pevas od srece.

(недеља, 26. мај 2019, 08:40) - Zvezdan [нерегистровани]

1000

Sta je 1000€ ako nije ucesce?

(субота, 25. мај 2019, 10:46) - Aca [нерегистровани]

Postovani

Ovde u Italiji prosecna starost automobila je 15 godina...toliko o kupovini novih ....ko voli neka izvoli...ja nov auto nikada necu kupiti....imam pametnijih investicija !

(субота, 25. мај 2019, 10:43) - Sale [нерегистровани]

Iskreno

Novo necu da kupim iz principa !

(субота, 25. мај 2019, 05:59) - anonymous [нерегистровани]

Naslov

Jos je to sve daleko od dobrog.Dok god obican radnik nemogne kupiti novo auto i plaćati ratu od svoje plate zalud sve.I ovaj sistem daš 1000 i vizi skroz nejasan šta poslije i koji je interest na ostatak duga i na koliko godine.Kvalitet i izgled ponudjenih auta je posebna priča .

(субота, 25. мај 2019, 01:26) - miami [нерегистровани]

odgovor

Postuj zakon, plati na vreme I nece izvrsaitelji da imaju posla. Sto se kupi, mora da se plati. Dosta je bilo kleptokratije u Srbiji.

(петак, 24. мај 2019, 22:09) - anonymous [нерегистровани]

Izvrsitelji se raduju

Izvrsitelji se raduju . Novi izvor prihoda da izvrsitelje

(петак, 24. мај 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

i danas aktuelno

Svojevremeno su direktoru Zastave rekli "skupi su automobili za narod"-On je odgovorio "mi ne pravimo auto za narod već za onog ko ima pare".

(петак, 24. мај 2019, 21:30) - B&B [нерегистровани]

Nista novo

Ovde se nigde ne spominju fizicka lica, oni ne kupuju nova vozila!!! Dinarski kredit za vozila je odavno bez ucesca..itd. Nista novo samo obmanjivanje gradjana.

(петак, 24. мај 2019, 20:45) - anonymous [нерегистровани]

Ovo je srbija upamtite to

Zanima me dal su oni pogledali finansiaku moc ljudi u Srbiji lepa je ta akcija ali gradjani ove zemlje ne mogu da plate majstore jednom godisnje a kamo li ratu svaki mesec tako da nazalos nece mnogo ni to pomoci.