За паметне градове потребни паметни грађани

Србија је за сада шампион у расипању енергије, грађани се возе прилично старим аутомобилима, гужве у саобраћају су свакодневица. Све би то могао да промени концепт "паметних градова" који подразумева штедњу енергије, коришћење чистих и савремених технологија.

Пројекат "Паметни градови" који је започет у сарадњи са кинеским партнером подразумева увођење различитих сервиса који олакшавају живот грађана. За почетак у – Београду, Новом Саду и Нишу.

"Ти сервиси ће бити нове дигиталне технологије у смислу олакшавања живота грађана Србије, где пре свега мислимо на сервисе који се односе на уређење саобраћаја кроз паметне семафоре, уређење паркинг простора", наводи Драгослав Павловић, директор ЈKП "Медиана" Ниш.

Зоран Радојичић, градоначелник Београда наводи да ће увођење различитих сервиса бити корисни за грађане.

"Од тога да ћемо имати информације око самог прикупљања отпада преко рационалнијег коришћења осветљења, преко тога да ће зграде бити енергетски ефикасне преко комуникације коју ће грађани имати са локалном самоуправом, све су то концепти које ћемо имплементирати", објашњава Радојичић.

Ове године се први пут спроводи програм – Паметан град безбедан град, који подразумева смањење загађења, прелазак на чистије видове превоза и грејања.

"Морамо да генеришемо нове технологије и моделе који ће живот грађана у градовима учинити једноставнијим, безбеднијим сигурнијим, флексибилнијим, наравно морају да буду и  јефтинији. За паметне градове потребни су паметни грађани који живе у хармонији са технологијом", наводи Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

Kопенхаген важи за најпаметнији град, а Љубљана има титулу најчистијег града Европе. Из ње стиже иницијатива за регионално повезивање ради ефикаснијег и чистијег саобраћаја, развијања нових производа, туризма и привлачења велких компанија на Балкан.

"Ми смо спојили идеју како направити зелену балканику, значи спојити Љубљану, Загреб, Београд до Скопља и натраг од Скопља преко Црне Горе Дубровника Сплита до Љубљане", наводи Дарко Левичар из Kластер словенске аутомобилске индустрије.

Процене су да ће 2025. године 70 одсто становништва живети у градовима, а да би тај живот био квалитетан мораће да се мењају и градови и навике људи.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 24. мај 2019, 09:14) - anonymous [нерегистровани]

Niš online

Meni se najviše svidja naslov vesti jer govori sam za sebe. Niš je grad u kome se i dalje ljudi parkiraju na mestima za invalide i decu ljuljaju na ljuljaški za invalide i pored jasnog natpisa. Niš je grad u kome se toleriše ponoćna buka sa košarkaških igrališta vanzakonski izgradjenih tih ispod prozora solitera jer je to "osetljivo pitanje". Niš je grad gde pojedinci izbacuju kese sa djubretom preko terasa ili na parkingu istresu djubre iz gepeka. Sve to elektronika ne može da reši, do nas Nišlija je. A kada bi poradili na sebi Niš bi bio mnogo prijatnije mesto za život i bez sofisticirane elektronike.

(петак, 24. мај 2019, 02:26) - nb [нерегистровани]

Re: ??

"Kad' li će Kragujevac da postane grad? Pa da i mi imamo nešto novo i korisno"
Pitanje: Ka'ce?
Odgovor: Sa'ce.
Samo jedna bezazlena sala. Svakako da je i Kragujevac u "velikoj cetvorki". Daj Boze da se bar od nekud krene. I to uskoro. Kad se zamajac pokrene, onda sve lakse ide. Citava se masinerija pokrene.
Pozdrav.

(четвртак, 23. мај 2019, 21:23) - anonymous [нерегистровани]

??

Kad' li će Kragujevac da postane grad? Pa da i mi imamo nešto novo i korisno