Грци у Србији као Срби у Грчкој

У туризму нема дремања на ловорикама. Борба за сваког туристу је стална, а сарадња земаља региона у привлачењу гостију с друге стране океана неопходна.

Током боравка наше туристичке делегације у Грчкој, организован је пријем у амбасади Србије у Атини за представнике туристичке привреде те земље.

Наши агенти углавном воде туристе из Србије у иностранство. Тај им је посао лакши, а зарада је боља. Грчки агенти се пак углавном баве довођењем странца у своју земљу, а често праве и аранжмане који обухватају земље региона.

"За стране туристе ми организујемо туристичке аранжмане за Атину и Београд који трају седам, десет и петнаест дана. Гостима показујемо највеће туристичке атракције два града у којима људи имају сличан менталитет и изражено гостопримство", каже Јоргос Белоукас из "Митос холидејса".

Ваљевски крај, поред Београда, омиљена је дестинација коју с туристима обилази агент Јоргос Иорданидис.

"Поклонички туризам је веома популаран у свету и Србија ту има значајно место. Поред Београда и Храма Светог Саве, ја лично туристе радо водим у ваљевски крај и манастир Лелић", поручује Јоргос Иорданидис из "Теотокис травела".

Кампања "од ува до ува" 

У грчким медијима се о Србији све више говори као о туристичкој земљи, али је кампања од ува до ува и даље најјефектнија.

"Ко год се врати из посете Србији он о томе све најлепше, у најбољим тоновима исприча својим пријатељима, рођацима и онда се тај број тим системом увеличава. И Грци се заиста у Србији као и Срби у Грчкој, осећају као код своје куће", истиче амбасадор Србије у Атини Душан Спасојевић.

Из Туристичке агенције Београда очекују добру туристичку годину.

"Према неким првим показатељима, према неким разговорима које смо водили, тур-оператори које смо контактирали, који ће наравно сви доћи у Београд у такозване инспекцијске туре, биће ово, чини ми се добра година", поручује директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Грци најчешће долазе зими 

Лети Грци готово да не путују, јер тада се код њих сјати више од 30 милиона туриста.

"Они највише долазе током зиме, зато и посећују Копаоник, али такође јесен и рано пролеће је период године када они највише користе своје годишње одморе, закључује Тамара Рашковић из Туристичке организације Србије.

По броју долазака у Србију туристи из Грчке су на шестом месту, а у Београду су од почетка године најбројнији гости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво