Четврти конкурс: Траже се млади хероји Србије

EXIT фондација у сарадњи са компанијом НИС, уз подршку Радио-телевизије Србије и компаније "Ringier Axel Springer" и ове године расписује конкурс "Youth Heroes", за избор позитивних узора у друштву.

Кључна борба у Србији, која годинама траје, јесте задржавање и привлачење младих талената. Жеља покретача конкурса јесте да укажу на то да се вредан рад, упорност, радозналост, хуманост, храброст и креативност исплате.

Нова генерација младих хероја Србије и ове године се бира из четири области: образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности.

Конкурс ће бити отворен до 20. августа, а носиоци титуле "Youth Heroes" биће проглашени у септембру ове године.

Током кампање "Youth Heroes" до сада је додељено чак 52 "Youth Heroes" признања младим људима у Србији, који се истичу својом изузетношћу и чине наше друштво бољим. Међу њима је 49 добитника признања у области образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности, док су два млада хероја и једна институција добитници специјалног "Youth Heroes" признања.

Награде

Победници овогодишњег конкурса добиће заслужено признање и медијску промоцију, а њихова достигнућа ће, као и до сада – бити представљена најширој јавности.

Имајући у виду да ће лауреати бити изабрани у септембру ове године, победницима ће бити обезбеђене улазнице за јубиларно, 20. издање, EXIT фестивала наредне године, као и за Sea Star и Sea Dance фестивале у 2020. години.

Уз комплете фестивалских улазница, биће им уручени поклон-пакети издавачке куће "Вулкан", а првопласиране у свакој од категорија очекује и новчана награда у износу од по 100.000 динара.

Специјална "Youth Heroes" награда ове године биће додељена у сарадњи са Омладинским савезом удружења "Омладинска престоница Европе Нови Сад 2019".

О досадашњим лауреатима признања "Млади хероји Србије"

Досадашње три генерације младих хероја показале су да у нашој земљи живе и раде млади људи за пример, који су истовремено и свестрани и посвећени областима свог интересовања.

Међу њима су неуморна Милица Кнежевић, која у инвалидским колицима скаче са падобраном и својом упорношћу ствара боље услове за друге особе са инвалидитетом; племенити физичар Вук Радовић који је вишеструки добитник медаља на међународним научним такмичењима и олимпијадама, млади научник Филип Бошковић, добитник најважнијег светског студентског признања и студент Кембриџа, који ужива у планинарењу; асистент на архитектури и муралиста Андреј Јосифовски Пијаниста, чији су мурали препознатљиви украси фасада, о чему се прича чак и у живом преносу НБА утакмице, предузетник и љубитељ EXIT фестивала Бранислав Јовановић, који је уз три факултетске дипломе одлучио да настави породични посао и допринесе домаћој привреди; историчар уметности Стефан Жарић, који је направио револуцију на пољу истраживања српског модног наслеђа и представљања Милене Павловић Барили у сасвим новом светлу, и тиме зарадио номинацију за музејског стручњака и кустоса године, али и бројни други који су током година поносно понели Youth Heroes признања.

"Youth Heroes" је дугорочна заједничка кампања EXIT фестивала и НИС-а, уз медијско партнерство са Радио-телевизијом Србије, која за циљ има унапређење услова за останак младих талената у Србији.

Млади, образовани, талентовани али и вредни, посвећени и креативни људи су једини који могу да буду прави покретачи афирмативних промена у друштву али и мотивација да се сви они који вредно раде и који стварају у тишини- осмеле и покажу раскош свог талента, знања, умећа...

Велики успеси, попут медаља на међународним научним такмичењима, осмишљавања акција у својој локалној заједници, стварања врхунских уметничких дела, покретања успешне компаније, јесте оно што заслужује да буде награђено и промовисано као резултат изузетног залагања и труда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво