Вулин обишао радове на аеродрому "Морава"

Министар одбране Александар Вулин обишао је радове који се изводе у оквиру војно-цивилног аеродрома "Морава". Том приликом Вулин је рекао да је Војска Србије дала све од себе да заједно са цивилним извођачима радова овај аеродром учине функционалним и испуни све потребне норме.

Војска Србије чини велике напоре да војно-цивилни аеродром "Морава" буде спреман у договореном року, рекао је министар Александар Вулин након обиласка аеродрома са командантом Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића и команданта 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО пуковника Дејана Васиљевића.

"И 333. инжињеријски батаљон, 98. и 204. ваздухопловна бригада, наши пиротехничари, сви су дали све од себе да заједно са цивилним извођачима радова овај аеродром учине функционалним, да се испуне све потребне норме, да би у предвиђеном року овде могли да слећу и највећи цивилни авиони", истакао је министар одбране.

Према његовим речима, Војска Србије ради свој посао и на овај начин показује колико је битно имати и опремљену војску, инжињерију и све те људе који са много ентузијазма раде како би овај аеродром имао и цивилну, не само војну функцију.

Каже да ће се на тај начин значајно помоћи развоју Краљева и околине.

Током данашње посете, командант 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО пуковник Дејан Васиљевић, са сарадницима, информисао је министра Вулина о степену реализације радова на том аеродрому, који се односе на полетно-слетну стазу и пратећу инфраструктуру.

Како је раније најављено, до Видовдана ове године сви радови на мешовитом цивилно-војном аеродрому треба да буду завршени, а обухватају продуживање писте, њено осветљење као и одређене радове на опремању путничког терминала.

Данашњем обиласку аеродрома "Морава" присуствовали су и државни секретар Бојан Јоцић и начелник Управе за инфаструктуру пуковник Радмило Кравић, са сарадницима.

број коментара 0 Пошаљи коментар