Пошли на екскурзију у један хотел, а одвели их у други

Два аутобуса основаца кренула су на екскурзију у Врњачку Бању и уместо у хотелу који су родитељи платили, завршили на другом месту.

Седмаци Основне школе "Никола Тесла" ишли су на дводневну екскурзију у Врњачку Бању. Оно што су очекивали, међутим, нису добили. За то су сазнали у аутобусу. Одмах су позвали родитеље, а они хотел.

"У хотелу за који смо ми мислили да иду кажу да они не очекују децу и да су уговор са школом раскинули пре два месеца. У хотел у који деца заиста одлазе, очекују екскурзију и не знају уопште шта их питамо, зашто постављамо питање да ли деца ту долазе", каже заменица председника Савета родитеља ОШ "Никола Тесла" Милица Грегорић.

Родитељи кажу да агенција тврди да је обавестила школу о промени хотела још 5. априла, али да та информација није до њих стигла.

Незванично, чак и наставници који су децу водили на екскурзију, за промену су сазнали тек кад су кренули на пут.

Грегорићева наводи да из агенције тврде да су хотели били исте категоризације.

"Ми имамо слике које су нам деца слала, то није оно што смо ми платили. Шта је питање ко је постављено, ко је крив, ко је одговоран, ко стоји иза свега овога и да ли ће неко, на крају крајева, одговарати или ће опет бити деци било лепо, деца су се супер провела. Да, јесу. Неко је два аутобуса напунио са малолетном децом и за нас родтеље их одвезао на непознату адресу", истиче Грегорићева.

Родитељи, који су за ову екскурзиују издвојили 8.700 динара, кажу да организација од почетка није била добра. Испоставило се да агенција коју су изабрали не испуњава услове, па је посао још крајем прошле године преузела друга.

О избору се због недостатка кворума изјашњавало и преко имејла, али званичан документ о томе како се гласало не постоји.

Деца су се са екскурзије вратила у петак, а родитељи чекају одговоре из Министарства, инспекције, школе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво