Шетња вредна 305.000 динара

Фондација "Новак Ђоковић" по пети пут је учествовала у хуманитарној манифестацији "Прошетај миљу за осмех", коју организује београдска интернационална школа ПРИМА.

Улазнице за ову традиционалну шетњу биле су мајице у вредности од 700 динара, а новац прикупљен њиховом куповином намењен је набавци опреме за једанаест истурених одељења из девет основних школа у Србији.

Шетњи су, поред Маје Кремић, националне директорке Фондације Новак Ђоковић, и Бриџит Макинтош, директорке интернационалне школе ПРИМА, присуствовали наш глумац Бојан Перић, као и више од 350 деце са родитељима, који су својим доласком подржали ову хуману акцију.

"Од 2014. године, као Фондација најбољег тенисера света, већ пети пут у мају шетамо једну миљу и прикупљамо новац за одабрани пројекат који касније у току године спроведемо", рекла је Маја Кремић, наводи се у саопштењу Фондације.

Након шетње, најмлађи учесници уживали су играјући се на спортским полигонима, креативним играоницама и пролећном сајму, као и у дружењу са популарним глумцем Бојаном Перићем, који је отворио манифестацију.

Директорка интернационалне школе ПРИМА Бриџит Макинтош навела је да је за њу највећи успех овог пројекта у томе што већ годинама уназад ставља осмехе на дечја лица.  

"Сва деца заслужују детињство у једнаким условима, а ми смо данашњим гестом покушали да се за један корак приближимо овом циљу", истакла је директорка интернационалне школе ПРИМА.

Шетњи је присуствовало и 14 основаца из школе "Јулијана Ћатић" из села Рамаће и Угљаревац у околини Крагујевца, чија је директорка Светлана Живановић исказала велику захвалност Фондацији Новак Ђоковић што је одабрала да баш њихова установа буде једна од девет којој ће помоћи.

За школе малишана из околине Сремске Митровице, Алексинца, Власотинца, Смедерева и Крагујевца, продајом мајица прикупљено је 270.000 динара, док је захваљујући донацијама пријатеља укупна сума достигла 305.000 динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар