Стварно важна картица

Фондација Ана и Владе Дивац и Америчка агенција за међународни развој представиле су "Стварно важну картицу" која је иновативни модел прикупљања средстава у виду потрошачке картице лојалности која повезује грађане, невладине организације и локалне компаније у циљу промоције доброчинства и солидарности у локалним заједницама.

Владе Дивац, оснивач Фондације "Ана и Владе Дивац", рекао је да је веома важно да стварамо тимове као што је овај, да померамо границе и пружамо могућности како бисмо младима омогућили светлију будућност.

"Ово је стварно важан тим за све нас и за будућност младих у Србији", нагласио је Дивац, који је поводом недавног уласка у "Кућу славних" додао да је јако поносан због тога, посебно због Србије.

Лаура Павловић, директорка Канцеларије за демократски и економски развој Усаид, који подржава овај пројекат, рекла је да "Стварно важна картица" подстиче сарадњу између јавног и цивилног сектора у корист грађана.

"Један од циљева Усаид је да подржи напоре које предводе локални актери како би се обезбедила одрживост у земљама у којима Усаид ради. Ово је један дуготрајан процес, али развој иновативних алата попут ове картице представља важан корак ка томе," рекла је Павловићева.

Ана Дивац, председница Управног одбора Фондације "Ана и Владе Дивац", истакла је да кроз филантропију наш живот добије већи смисао када живимо за веће циљеве од свакодневних.

"Радећи кроз фондацију на локалним пројектима које смо имали, млади људи по први пут имају шансу да одлучују и стварају. Међу том децом има оних који никада нису напустила Србију, која никада нису имала шансу ни до Београда да дођу", рекла је Ана Дивац и позвала све да се прикључе како би омогућили младим људима да могу себе да искажу и креирају пројекте које у свету могу да направе велике успехе.

Мирослав Милетић, саветник председника Привредне коморе Србије, позвао је компаније, а посебно мала и средња предузећа, да се укључе у пројекте подршке локалној заједници које спроводи фондација Ана и Владе Дивац, јер ће коришћење "Стварно важне картице" на врло једноставан начин помоћи развоју средине у којој живимо.

"Стварно важна картица" ће почети да се користи у Крушевцу, Новом Пазару, Лесковцу, Обреновцу и Сремској Митровици, са намером да се, у наредне три године, овај модел прошири и на друге градове и општине у Србији.

Коришћењем "Стварно важне картице" у продавницама које су део ове иницијативе, грађани остварују право на попуст при свакој куповини. Истовремено, 1 одсто средстава прикупљених од куповина обављених уз коришћење ове картице биће донирано локалној заједници и коришћено за финансирање локалних пројеката за које су се гласањем определили  грађани.

Овај догађај је део Пројекта за унапређење оквира за давање који финансијски подржава Америчка агенција за међународни развој, а спроводи Коалиција за доброчинство, коју предводи Фондација "Ана и Владе Дивац".

Остали чланови коалиције су Траг фондација, Каталyст Балканс, Смарт Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво