Ружић: Ове године 500 милиона динара за локалне самоуправе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је обилазећи Спортски центар "Власина", за чије је уређење из Фонда за локал одобрено четири милиона динара, истакао да су ове године повећана средства том Фонду и да износе око 500 милиона динара.

Прошле године из Фонда за локал, Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је средства за уређење пратећих садржаја у тој спортској хали величине 4.600 квадратних метара.

"Застакљени су локали како би се смањио одлив топлотне енергије, повећала безбедност заштитом инсталација и хала је добила лепши изглед", рекао је Бранко Ружић.

Кроз спортску халу сваког дана прође око 150 деце који тренирају различите спортове и министар Ружић истиче да очекује да ће безбеднија, лепша и уређенија хала подстаћи развој спортског духа у Власотинцу.

Подсетио је да су ове године повећана средства у Фонду за локал и да износе око 500 милиона динара и изразио очекивање да ће у наредној години бити још већа, јер је важно обезбедити средства за финансирање додатних пројеката у мањим срединама.

"Ове године на конкурс су пристигли пројекти укупне вредности од преко две милијарде динара, што показује спремност локалних самоуправа да припреме и реализују такве пројекте", додао је Ружић.

Државни секретар у Министарству Жикица Несторовић и министар Ружић разговарали су у згради Општине Власотинце са председником општине Зораном Тодоровићем о пројектима који су важни за развој те локалне самоуправе, као што су увођење електронске скупштине и јединственог управног места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво