Омиљени српски производи – потрошачи дали задњу реч

Ко је највољенији у Србији међу домаћим производима? О томе се одлучивало девети пут заредом. Признање "Мој избор" додељено је онима чију су вредност процењивали они који их и користе - потрошачи.

Из Пожаревца до трговачких полица "Плазма" стиже дуже од пет деценија. Путује и у тридесетак земаља широм света. Омиљени слаткиш, девету годину заредом добија признање купаца.

"Да бисте били омиљени производ или бренд, ви морате да имате ту једну емоцију коју ћете са потрошачима заједнички да направите", објашњава Немања Брковић из "Бамбија".

Музички фестивал "Егзит" у Новом Саду је настао из студентског активизма пре деветнаест година. Уз европске, броји и домаће награде. Откривају тајну успеха.

"Одржање обећања бренда. И то доказује што се карте купују унапред – без иједног имена. Ми продамо 10 до 15 хиљада карата почетком, односно крајем године без иједног имена", наводи Иван Петровић, председник УО Фондације "Егзит".

Произвођача млека и млечних производа "Имлек" потрошачи нису први пут наградили. Али признање "Омиљени произвођач" овог пута значи двоструку победу.

"Када нам се десио пожар у септембру и изгорео највећи део наше производње у Падинској Скели, успели да се прегрупишемо и откупимо сво млеко од наших фармера", истиче Јован Бугарчић, директор Mаркетинга у "Имлеку".

"Нема реалне слике без оцене потрошача"

Чланови жирија су многобројни. Више од 2000 потрошача било је у анкети, а у хиљадама се броје гласови и на друштвеним мрежама. Најбоље су бирали из корпе од 930 производа.

Вера Вида из Центра за заштиту потрошача истиче да се реална слика у истраживању или било којем другом начину прикупљања података о брендовима и произвођачима, не може добити ако нису укључени сами потрошачи, који знају да оцене производ.

Зато је реч потрошача увек задња. Многи од њих знају и да куповином домаћег производа помажу целој привреди – од 100 потрошених динара за један српски производ, чак 95 остаје у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи