Брнабић: Веће поверење грађана у дигитализацију

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да живимо у време информатичке револуције која ће променити свет најбрже до сада.

Ана Брнабић је, у интервјуу на конференцији "Диџитал деј", рекла да се у Србији говори о дигитализацији, што показује да трчимо у корак са светом.

Навела је да се Србија у том смислу много мења и подсетила је да је дигитализација била њен приоритет приликом представљања експозеа у Скупштини. Додаје да тада многи нису разумели о чему говори, али да је данас другачија прича и да се види како се држава мења.

Премијерка је рекла да живот у време информатичке револуције пружа шансу да се промени судбина земље.

Наводи да сада земље које нису биле лидери након претходних индустријских револуција имају шансу да то исправе. Додаје да је потребно променити правни оквир и уложити у образовање да бисмо могли да трчимо трку са најразвијенијим земљама.

Ана Брнабић истиче да је најтеже успоставити поверење када су промене највеће, а у овом тренутку су, како је оценила, огромне. Подсећа да су неки говорили да им не треба дигитализација када немају ни канализацију.

Али, додаје, ради се више ствари паралелно.

"Ако трчите у корак с временом, имаћете више средстава да завршите више ствари", рекла је премијерка.

Истиче да се успоставља поверење између тога што влада ради и грађана, који сада знају шта значи дигитална јавна управа.

Истакла је као примере електронски сервис за пријаву беба као и електронски рецепт који је показао да и старији људи могу да разумеју шта значи дигитализација.

Осврнула се и на проблем лажних вести наводећи да оне представљају огроман проблем за који нико у свету није нашао решење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво