Ђурић и амбасадор Словеније о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са амбасадором Словеније Изтоком Јарцом, и упознао га са политичком и безбедносном ситуацијом у нашој јужној покрајини.

Ђурић је словеначког амбасадора информисао о околностима због којих је дошло до застоја у дијалогу Београда и Приштине, оценивши да политичким лидерима Албанаца на Косову и Метохији није ни стало до дијалога, што потврђује њихово упорно одбијање да повуку таксе на робу из централне Србије.

Неодговорно понашање Приштине је, према Ђурићевим речима, стални извор настабилности у региону, због чега је неопходно да Европска унија, укључујући и њене балканске чланице, изврши директнији притисак како би се од такве праксе одустало.

Ђурић је указао да све чешћи једнострани потези Приштине, осим што онемогућују наставак било каквог смисленог дијалога, Србе на Косову и Метохији доводе на ивицу угрожености физичког опстанка, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Србима се систематски, како је упозорио, све отвореније ускраћују елементарна политичка и људска права, чиме се поништава све што је протеклих година кроз бриселски дијалог чињено како би се ситуација на терену нормализовала и створили услови за поправљање међунационалних односа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво