Мојсиловић са командантом Команде здружених снага НАТО-а

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се са командантом Команде здружених снага НАТО-а из Напуља адмиралом Џеjмсом Фогом у седишту те команде, саопштило је Министарство одбране.

На радном састанку је било речи о актуелној безбедносној ситуацији на простору Косова и Метохије, активностима Војске Србије у оквиру Партнерства за мир и сарадњи са Командом здружених снага из Напуља, у чијој одговорности су и међународне снаге на КиМ.

Генерал Милан Мојсиловић је истакао да Кфор представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији која треба да буде гарант мира и безбедности за српско становништво на простору АП КиМ као и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа, саопштило је Министарство одбране.

Током боравка у Напуљу, начелник Генералаштаба је посетио Информационо чвориште НАТО-а за стратегијски правац југ, а домаћини су му презентовали и најважније информације о актуелним операцијама у одговорности Команде здружених снага из Напуља у региону Балкана, Ираку и на јужном крилу НАТО-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар