Универзитет у Београду спреман да школује 15.000 бруцоша

Према предложеним квотама, наш највећи и најстарији - Универзитет у Београду на основним студијама могао би да школује више од 15.000 бруцоша, готово 10.000 на буџету.

На седници Сената Универзитета у Београду усвојени су нови и иновирани програми Електротехничког и Машинског факултета.

Коначну одлуку о томе колико ће се бруцоша школовати о трошку државе на свим државним унивезитетима, Влада Србије требало би да донесе наредне недеље.

Ректорка Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић каже да је ситуација слична као прошле године.

"Једино што са жаљењем можемо да констатујемо да има мање ђака, кандидата, односно биће мање бруцоша јер просто демографска слика наша није нарочито добра. Број места је сличан. Имамо нешто повећања у области ИТ-а и неких нових студијских програма", каже професорка Поповић.

Ректорка БУ је уверена да ће студенти искористити прилике које им се отварају и напомиње да је, као и увек, конкуренција веома оштра за најпопуларније факултете.

Пошто је члановима Сената универзитета у Београду декан ФОН-а Милија Сукновић представио закључак стручне комисије Факултета организационих наука по којој докторат министра финансија Синише Малог није плагијат, Сенат Универзитета је донео следећу одлуку.

"Сенат је донео једну одлуку којом је омогућио да сви запослени на Универзитету у Београду, који су у наставном или научном звању, могу поднети нешто што називамо иницијалном жалбом Универзитету у Београду до 24. маја и да ћу ја као представница Универзитета у Београду све те иницијалне жалбе онда да проследим Одбору за професионалну етику која је сада друга инстанца која ће се бавити тим жалбама и они имају 120 дана да донесу свој коначни суд. Значи та одлука је коначна и тиме ће се тај поступак завршити", рекла је Поповићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво