Лесковачки роштиљ замирисао у Солуну, играло се и коло

У Грчкој је у току велики туристички караван током којег ће се обићи више градова. Жеља нам је да подсетимо грчке пријатеље да смо им близу, да имамо много тога занимљивог да им понудимо, и да су у Србији увек добродошли. Прва станица каравана био је Солун.

Ширио се обалом Егеја мирис лесковачког роштиља уз звуке староградске музике и сплет игара из целе Србије.

Пролазницима се допао и плес, али и разнобојна српска ношња.

"Из Мађарске сам. Имамо врло сличан фолклор. Нисам била у Србији али намеравам да дођем овог лета", каже једна туристкиња.

"Волим Србију. Ви сте наши пријатељи, православци, добри и породични људи", рекла је Гркиња којој се такође допао програм српског каравана.

Свакој земљи туристи из региона су најважнији.

"Ми смо пре две године започели регионалну кампању у свим земљама региона и ево нас сада у Грчкој. Овде су домаћини дивни, а ми се представљамо са туристичком понудом целе Србије", каже Олгица Миљковић из Туристичке организације Србије.

Туристи из Грчке су током марта били најбројнији гости престонице.

"То није изненађење. Ту су наши добри односи, близина, повољне авио-карте, сада је ту и нови ауто-пут који скраћује време путовања. Ми очекујемо да они не буду најбројнији гости само у марту него увек", поручује Љиљана Алајбеговић из Туристичке организације Београда.

Током кратког одмора, Београд је за туристе из Солуна први избор.

"Пословне везе Београда и Солуна су вишедеценијске и веома снажне. Повезују нас и лична пријатељства. Моја је тетка била удата за Србина", испричао је за РТС градоначелник Солуна Јанис Бутарис.

Свакодневно, Солун и Београд повезују две авио-линије.

"Ти авиони су увек пуни, па смо одлучили да током јула и августа уведемо и један чартер лет", истиче Кики Колатскоу, представник "Ер Србије" у Солуну.

Кроз историју, ми и Грци смо делили сличну судбину, неговали исте људске и националне вредности, када је било најпотребније, међусобно се подржавали.

Све су то тарлози због којих данас радо идемо једни другима у госте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво