Кркобабић и Хочевар – заједно за спас Србије

Министар Милан Кркобабић, задужен за регионални развој, разговарао је у Палати "Србија" са београдским надбискупом Станиславом Хочеваром о Националном тиму за спас села Србије и даљем унапређењу регионалног развоја, након успешних првих корака оживљавања задругарства у Србији.

"Католичка црква је изразила јасну спремност да учествује у једној оваквој мисији која је намењена свим селима Србије, без обзира на верску припадност. То је и основни принцип задругарства - неутралност. Расна, верска и политичка", изјавио је Кркобабић.

"У временима када цивилизацијски токови воде ка пражњењу сеоских средина неопходно је да заједничким деловањем покушамо да зауставимо тај процес и овај пројекат, од државног значаја, усмеримо на суживот, толеранцију и помоћ свима којима је потребна", рекао је Кркобабић.

Министар је, наводи се у саопштењу из његовог кабинета, истакао да је за формирање Националног тима за спас села Србије кључно што је добијена снажна подршка Академијског одбора за село САНУ, врха православне, а сада и католичке цркве у Србији и посебно председника Републике Александра Вучића.

Надбискуп Хочевар изразио је задовољство што је католичка заједница део једног овако важног подухвата.

"И у прошлости католичка црква је увек наглашавала социјално учење и допирала до оних који живе с потешкоћама или су угрожени. Сада је потребно да утичемо на то да села, као мање заједнице, учествују у здравом интегралном развоју породице као стуба друштва", рекао је Хочевар и захвалио Кркобабићу на бризи, иновативности и креативности у суочавању са овом комплексном проблематиком.

број коментара 0 Пошаљи коментар