Ђилас саслушан, Весић није дошао на рочиште

У Првом основном суду у Београду одржано је рочиште по тужби једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа против заменика градоначелника Горана Весића за наводне клевете које је изнео 2017. године у једној телевизијској емисији.

Весић се на суђењу није појавио јер је, како је навео његов адвокатица Соња Савин, службено отпутовао у Брисел, тако да је само саслушан Ђилас.

Ђилас је Весића тужио због повреде части и угледа, односно клевете, када је, како је навео лидер СЗС-а, Весић у ТВ емисији изнео низ неистина о томе да су његови сарадници док је био градоначелник тукли људе, да је нелегално прибавио материјалну корист од пројекта реконструкције Булевара краља Александра...

"Весић је навео да смо ја и моји сарадници тим послом нелегално прибавили материјалну корист тврдећи да смо изабрали понуду која је скупља милијарду динара што је у то време било око десетак милиона евра", рекао је Ђилас и нагласио да то није истина и да је изабрана најјефтинија понуда, те да је све рађено под контролом Европске инвестиционе банке која је финансирала тај пројекат.

Ђилас је навео да га текстови у којима га називају пљачкашем и лоповом вређају и утичу на мишљење великог броја грађана о њему и додао да су га грађани и на улици вређали, те да је међу њима сигурно било оних који су то радили због таквих написа.

Следеће рочиште је заказано за 6. новембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво