Зашто треба купити карту за градски превоз

У циљу боље наплате карата у јавном превозу, кренуће кампања током које ће се људима објашњавати зашто је важно да купују карте и колико то значи за куповину нових аутобуса и бољи квалитет превоза, каже заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Горан Весић је присуствовао примопредаји првих осам од 70 нових нископодних соло аутобуса градског типа турске компаније "БМЦ", а осим тих биће набављено још 174 нова нископодна соло аутобуса градског типа компаније "Хигер" из Кине.

До септембра ће, како је рекао, на улицама града бити 244 нова аутобуса.

Најавио је да ће до краја године бити набављено још 50 аутобуса из "Икарбуса", док је за следећу годину планирано да се набави још 50 аутобуса из "Икрабуса" и 30 електричних аутобуса.

"Ми смо намерно хтели прво да набавимо аутобусе, па да онда кренемо у кампању за куповину карата како би људи видели да су купљени нови аутобуси", рекао је Весић и поручио да свима треба да буде јасно да што се више плаћају карте биће више нових аутобуса.

Како је појаснио, током кампање људима ће се објашњавати зашто је важно да купују карте и колико то значи за куповину нових аутобуса и бољи квалитет превоза.

"Осим тога, контрола ће се вршити континуирано и апсолутно сам сигуран да ћемо у наредном периоду имати много боље резултате када је у питању наплата превоза. Резултати су већ бољи ове године у односу на прошлу годину, али сам сигуран да ће бити још бољи", рекао је Весић.

Навео је да се из градског буџета годишње даје 25 милијарди динара за јавни превоз од чега се кроз карте наплати око седам милијарди. То, додао је, значи да се 18 милијарди динара свих грађана Београда даје као субвенције за јавни превоз.

"То је недопустиво. Нигде јавни превоз није профитабилан, ни у Паризу, ни у Лондону, ни у Берлину. Увек се додаје, али нидге се не дотира две трећине и то је нешто што мора да се промени ако хоћемо да имамо добар јавни превоз", додао је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара