До жељених дестинација у Војводини уз помоћ ИПА програма

Последњих година поједина места у Војводини постају праве туристичке меке, не само за домаће већ и иностране госте. Слано Копово у општини Нови Бечеј само је једна од таквих дестинација, али до те оазе недирнуте природе због лошег пута немогуће је стићи. Зато је општина Нови Бечеј уз помоћ ИПА програма прекограничне сарадње са Мађарском обезбедила осамдесет хиљада евра за реконструкцију пута на којем радови крећу већ ових дана.

Пут до сланог копова, ни теренски аутомобили не могу савладати воду и блато па често остају ту заглављени сатима у очекивању помоћи,на сву срећу овим мукама долази крај.

"Значај овога пута је огроман има вишеструк значај пре свега из угла пројекта туристичког али и угла локалне заједнице , јер ће корисници пољопривредног земљишта моћи да га користе", каже Новица Блажин, члан пројектног тима.

Туристи који стигну у ову оазу недирнуте природе поготово у јесењем периоду уживају у природи И свему ономе шта им она пружа.

"Ово је подручје врло специфично не само за нашу државу већ и Европу, слободно могу да кажем овде се развија врло специфични биљни и животињски свет и опстаје", каже Силвија Иванић Стручни сарадник Сланог Копова. 

Општина Нови Бечеј из свог буџета за ову годину поред финансирања овог пута предвидела је идруге сличне пројекте.

"Ниво инвестиција је милијарду четри стотине милиона динара од тога већи део чини зградња нових саобраћајница негде око стотину четрдесет милиона динара,реконструкција дворца Хетерленди преко тристотине милиона динара", каже Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј.

Све ове инвестиције су и најбољи гарант да ће туристи који посећују  овај део Србије до жељених дестинација стизати много брже и једноставније а велику корист ће имати и локално становништво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи