"Путеви Србије": Деоница Ниш–Приштина је коректна

ЈП "Путеви Србије" изражава дубоко саучешће породицама погинулих у тешкој саобраћајној незгоди, на деоници Ниш-Приштина, у куршумлијској општини, истичући да је државни пут IБ реда коректан, са прописно постаљеном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Поводом објава у појединим медијима да је државни пут IБ реда број 35, деоница Ниш-Приштина у куршумлијској општини у лошем стању, називајући га "пут смрти" као и да је исти узрок учесталих саобраћајних незгода.

ЈП "Путеви Србије" истичу да је државни пут IБ реда број 35, деоница Ниш–Приштина коректан, са квалитетним коловозом и прописно постављеном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Последњи пут је рехабилитован 2017. години и у рехабилитацију је уложено 145.900.000 динара.

"Ради информисања јавности, у Општину Куршумлија у периоду 2015-2018. године  уложили смо укупно 643.413.109,12 динара, док смо у Топлички округ у истом периоду уложили у редовно одржавање и санацију појединих путних праваца укупно 1.076.275.027,19 динара. У редовно одржавање државних путева првог и другог реда у 2019. године у Општини Куршумлија уложићемо 38.500.000,00 динара, док ћемо у Топлички округ уложити 110.310.000,00 динара", наводи се у саопштењу.

Надлежне институције раде на испитивању како узрока тако и кривичне одговорности које су довеле до тешке саобраћајне незгоде у којој је живот изгубило пет особа.

"Путеви Србије" истичу да са стручним екипама и надзором редовно врши контролу и преглед државних путева и објеката, али да ће због настале ситуације, извршити и ванредну контролу поменуте деонице и уколико се покаже потреба, предложити надлежнима смањене дозвољене брзине на најмању могућу.

Поред наведеног, иницираће и разговоре са локалном самоуправом у циљу доношења заједничких одлука које ће утицати на повећање безбедности свих учесника у саобраћају.

ЈП "Путеви Србије" апелује на све учеснике у саобраћају да, због своје безбедности и безбедности других, поштују саобраћајне прописе, прилагоде брзину кретања условима на путу, не уклањају и не уништавају саобраћајну сигнализацију јер тиме угрожавају безбедност саобраћаја.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 04. мај 2019, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

Kom

Poštovani,
časna reč nisam od onih koji stalno negoduju, ali jednostavno nisu u pravu. Pravac od Kuršumlije do Merdara je u poprilično lošem stanju. Ne kažem da je neprohodan, ali se ne održava adekvatno. Pun je rupa, što je donekle i normalno posle zime. Al zima prošla, daleko je iza nas.
Pri tom pravac je preopterećen saobraćajem, što nije krivica ovog javnog preduzeća ali je jasna poruka za državu. Ja se lično radujem ideji auto puta.