За четири дана искључено 1.370 алкохолисаних возача

У последњих седам дана погинуло је чак 20 људи на путевима у Србији. Заменик начелника Управе Саобраћајне полиције Бобан Милинковић рекао је за РТС да је за четири дана 1.370 возача искчучено из саобраћаја због вожње под дејством алкохола.

Бобан Милинковић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да су најчешћи узроци саобраћајних незгода неприлагођена брзина и вожња под дејством алкохола.

Како је рекао, за четири дана, Саобраћајна полиција је искључила из саобраћаја 1.370 возача због вожње под дејством алкохола, а 266 је задржано на трежњењу.

Наводи да су многи нпр. питали зашто се врше контроле на Велики петак, а само на тај дан је искључено више од 400 возача.

Милинковић истиче да саобраћајна полиција не може да постигне да искључи све алкохолисане возаче и да се догоди да они изазову незгоду.

Поручује да ће патроле добити инструкцију да и током данашњег дана контролишу што више возача.

Како каже, и други субјекти у друштву би требало да се укључе и да се делује превентивно како би се људи убедили да ништа добро не може да изађе од управљања возилом под дејством алкохола.

"Можете изазвати незгоду, некога убити", наводи Милинковић.

Упозорава на опрез и због влажности путева. Каже да изненадни пљускови могу проузроковати велике баре на коловозу и онда је могуће да возило "сурфује" по води. Истиче да је неопходан изузетан опрез нарочито тамо где се смењују деонице влажног и сувог пута.

Такође, Милинковић каже да не би требало улазити у опасна претицања на путевима на којима се стварају колоне.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 01. мај 2019, 10:33) - anonymous [нерегистровани]

Avala napustena lepotica

Zasto je dozvoljeno divljanje "bajkera" vikendima na Avalskom putu I trke poput relija ???. Nevidjene brzine u zonama od 40km/sat......

(среда, 01. мај 2019, 09:26) - anonymous [нерегистровани]

Slab zakon

Niska svest stanovnistva

(среда, 01. мај 2019, 08:51) - FORum LIvii [нерегистровани]

primeniti tudja iskustva

Svuda u svetu se OSTRO kaznjavaju alkoholisani vozaci.
U Italiji se pored kazne trajno ,ODUZIMA i vozilo ako kolicina alkohola prelazo dvostruku vrednost od zakonom dozvoljene.To vozilo se posle prodaje na javnoj prodaji i bivsi vlasnik ima pravo da ga ponovo otkupi.
Ako dodje do sudara koju je izazvao alkoholisano lice sa dvostrukom i vise kolicinom alkohola u krvi , i ako ima poginulih, vozac bude optuzen za UBISTVO u saobracaju.To vazu ako se vozi i brzinom dvostruko vecom od dozvoljene i ako dodje do pogibije lica.