Од јула 12 нових линија са нишког аеродрома

Скупштина Србије усвојила је претходне седмице измене Закона о управљању аеродромима, чиме су се стекли услови да се седиште предузећа "Аеродроми Србије" пресели у Ниш, како је раније најављено из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

На нишком аеродрому нема гужве. То је зато што су данашњи летови у поподневним сатима, али је од католичког до православног Ускрса уведен и трећи ванредни лет до Беча.  

У летњој сезони, уместо два, летеће се три пута недељно и до Цириха и Базела.

Лет до Малмеа је враћен на нишки Аеродром.

Аеродром у Нишу је највећи у мрежи малих аеродрома Србије. Он је, поред аеродрома "Морава" у саставу предезећа "Аеродроми Србије".

"Захваљујући ангажовању Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре усвојен је нови Закон у скупштини који је омогућио да се и седиште привредног друштва ‘Аеродроми Србије‘ пребаци за Ниш. Остаје нам доношење интерних аката и очекујемо да целокупан тај процес буде завршен до краја маја месеца", рекао је Михајло Здравковић, директор предузећа "Аеродроми Србије".

Када је о плановима за нишки аеродром реч, Здравковић напомиње да се најважнији планови пре свега тичу побољшања квалитета прихвата и отпреме ваздухоплова у смислу завршетка "АЛС" система.

"Са друге стране комфорт путника је нешто на чему морамо радити. Терминална зграда мора да добије један нови изглед. У току је израда техничко-пројектне документације. Тиме би се створили нови услови за путнике", истиче Здравковић.

Аеродром "Морава" би требало да проради на лето

Терминална зграда аеродрома "Морава" је новије генерације у односу на зграду нишког аеродрома, наводи Здравковић.

"И тамо су интензивни радови и припрема целикупне документације и процедура неопходних за оспособљавање тог аеродрома за цивилни саобраћај. И на нишком аеродрому се интезивно ради на припремању линија од посебних интереса", рекао је Здравковић.

Према његовим речима, у јулу се очекује покретање 12 нових линија са нишког аеродрома.

"Аеродром 'Поникве' и неколико десетина малих спортских аеродрома, у складу са националним програмом и осталом документацијом, имаће своју будућност у оквиру 'Аеродрома Србије'", истакао је Здравковић.

Дванаест некомерцијалних линија од јавног интереса летеће из Ниша.

Ко ће све да лети, знаће се наредних дана.

То би све требало да крене од 1. до 30. јула, чиме ће се повећати број туриста у Нишу који последњих година расте због нишког аеродрома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара