Честитке поводом Ускрса

Поводом Ускрса честитке патријарху Српске православне цркве Иринеју, свештенству и верницима упутили су бројни званичници.

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је Ускрс српском патријарху Иринеју, свештенству и верницима.

"Ускрс је празник вере, оптимизма, љубави и праштања и у том духу свим грађанима који славе овај највећи хришћански празник желим да сачувају унутрашњи мир и негују толеранцију у нашем друштву богатом различитостима", наводи се у честитки.

"Брига о најближима, заједништво и уважавање треба да остану основ и темељ нашег друштва и државе, која ће само заједничким напорима бити подједнако добро место за живот свих грађана Републике Србије. Христор васкресе!", поручила је премијерка Брнабић. 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић подсетио је у честитики да је Ускрс "време улагања у заједништво и солидарност, време истинског поштовања и уважавања".

"Ускрс славимо с надом у нови почетак и с вером у боље сутра, с вером у живот. У години када славимо осам векова постојања наше Српске православне цркве и наше духовности, морамо више него икад стати заједно у одбрани националних интереса нашег народа, без обзира да ли живи у отаџбини или у расејању. Без обзира на верско или етничко порекло, морамо заједнички радити за добробит Србије и сваког појединца у земљи, због садашњих и будућих генерација, наводи се у честитки.

Честитку је упутила и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. 

"Нека Васкрс, као највећи хришћански празник, свима подари мир и благостање. Христос васкрсе!", истакла је Зорана Михајловић.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић честитала је Ускрс. 

"Грађанима желим да Ускрс проведу са породицом, у миру, радости и добром расположењу. Нека овај хришћански празник - који је симбол обновљеног живота, духовности, снаге и праведности, донесе здравље, благостање, личну срећу и укупни друштвени и економски напредак за све грађане Србије", наводи се у честитки министарке Јоксимовић.

Министар финансија Синиша Мали је, у његово име и у име Министарства, свима пожелео да у здрављу, миру и радости проведу празник.

Ускрс је честитао и потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић.

"Нека радост Ускрса, буде надахнуће за јачање међусобног разумевања, ширења племенитости и стварање сигурније будућности за сваког појединца. Моје мисли су и са расељенима, а моја жеља је да наредни празник проведу на својим огњиштима. Нека наша снага буде у нашој слози и разумевању. Христос васкрсе! Ваистину васкрсе", каже се у честитки.

Честику је упутина и директорка Канцеларије Владе Србије за људска и мањинска права Сузана Пауновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво