Породична атмосфера у Прихватилишту за децу

Деца у Прихватилишту у новој кући, са адекватним условима, припремају се за Ускрс.

Иван Петровић из Прихватилишта за децу каже за РТС да су за данас планирали украшавање јаја како би на прави начин дочекали празник.

"Трудићемо се да као у свакој кући за нашу децу направимо колико је могуће породичну атмосферу", рекао је Иван.

Промена адресе за њих је велика брига мање.  

"Са радошћу могу да кажем да имамо свега, цео простор је обезбеђен са свима што је деци протребно за свакодневно функционисање. Имамо широку мрежу пријатеља, организујемо са њима заједничка дружења, одлазимо у биоскопе, позоришта, излете", напомиње Иван.

Наводи да у oквиру Прихатилишта имају и нову услугу за децу Београда, а то је услуга свратишта, која има капацитет до 30 корисника.

Додаје да се у Прихватилишту радују свој новој деци којима је ова услуга доступна, како би им помогли у решавању неких свакодневних проблема. 

"Деца са улице могу да дођу сваког радног дана од 8 до 16 часова. Ту могу да добију оброк, да са њима раде одређени људи, да им помогну при изради домаћих задатака, да им дају подршку која им је потребна у животу", рекао је Иван. 

Онима којима је потребна помоћ Прихватилиште за децу је у улици Живка Давидовића број 64.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво