У САНУ се изјашњавају о жичари са гондолом

Одељење језика и књижевности Српске академије наука и уметности донело је једногласну одлуку да подржи иницијативу Одељења историјских наука да се питање изгледа Београдске тврђаве и Београда врати у надлежност стручњака.

Одељење историјских наука се одлучно успротивило изградњи жичаре са гондолом и упозорило да би она грубо нарушила целину јединственог споменика и визију положаја тврђаве на ушћу двеју великих река, какав нема ниједан средњовековни град.

Одељење језика и књижевности је једногласно подржало образложење академика Љубомира Симовића, који је упозорио на све теже последице захвата који драстично доводе у питање идентитет главног града, као што је, на пример мегаломански пројекат "Београда на води".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 26. апр 2019, 00:27) - anonymous [нерегистровани]

SANU

SANU je nekada bila titanska institucija za ovaj narod i zemlju. A danas, sta ovo rade? Bolje bi im bilo da reaguju na to sto Arhiv SANU-a sa nasim najznacajnijim pisanim delima iz najstarijih perioda propada i da to sprece, a ne da se bave stvarima koje veze nemaju sa ovim i koje su svakako vezane za tuzilastvo.