ГСП "Београд" добија 244 аутобуса

У ГСП "Београд" потписана су два уговора о набавци укупно 244 нова аутобуса. Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже да је то највећа набавка аутобуса у последњих неколико деценија у српској престоници.

Први је уговор о испоруци 70 нових нископодних соло аутобуса градског типа са ознаком PROCITY 12 произвођача "БМЦ" из Турске, а други о испоруци 174 нова нископодна соло аутобуса градског типа компаније "Хигер" из Кине.

"Данас је велики дан за ГСП 'Београд', велики дан за јавни превоз у Београду. Данас смо потписали два уговора на основу којих ће то предузеће током ове године, у наредних пет месеци, добити 244 нова аутобуса. То је највећа појединачна набавка аутобуса која се десила у последњих неколико деценија у Београду", рекао је Весић.

Додао је да је веома срећан због набавке и што је одржао своје обећање да ће ове године ГСП "Београд" обновити свој возни парк и добити 244 нова аутобуса.

"Приликом организовања ове набавке инсистирали смо да аутобуси буду што пре у Београду с обзиром на стање у којем се налази градски превоз", истакао је Весић.

Због тога је набавка подељена у два дела, навео је и појаснио да ће 70 аутобуса турске компаније "БМЦ" из Измира бити испоручени у наредних 60 дана и да ће стизати сукцесивно, док је рок за испоруку 174 аутобуса кинеске компаније "Хигер" 160 дана.

"Они ће такође стизати сукцесивно и надамо се да ћемо до септембра имати већину ових аутобуса на улици што нам је био циљ како би грађанима пружили бољи квалитет јавног превоза", рекао је Весић.

ГСП има нови модел уговора 

Вршилац дужности директора ГСП "Београд" Радиша Момчиловић рекао је да набавка нових аутобуса има стратешки значај јер ће се створити услови да то предузеће у наредном периоду остварује знатно више километара у саобраћају, односно знатно већи приход од основне делатности, а то је јавни градски превоз у Београду.

"ГСП 'Београд' од 1. јануара има нови модел уговора са оснивачем према коме наш приход искључиво зависи од броја остварених километара у саобраћају", рекао је Момчиловић.

Истакао је да ће новим аутобусима бити значајно побољшан квалитет превозне услуге у граду, те да ће самим тим и корисници јавног превоза бити задовољнији.

Председник Извршног одбора лизинг куће "S-Leasing" Бојан Врачевић рекао је да је задовољство бити партнер у пројектима који доприносе квалитету и побољшању квалитета живота грађана Београда и целе Србије.

"Ово је сигурно један од таквих пројеката. Честитам Граду Београду на новим аутобусима и надам се да ћемо имати прилике још да сарађујемо на задовољство грађана", додао је он.

Заменик директора Одељења за инострано тржиште кинеске компаније "Хигер" Џанг Хуеј је рекао да је та фирма један од највећих произвођача аутобуса у свету и да има 5.000 запослених, те да је част што су одабрани за набавку аутобуса за ГСП "Београд".

"Даћемо све од себе да обезбедимо најбоље могуће аутобусе за грађане Београда", истакао је Хуеј. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара