Честитке поводом Ускрса

Поводом предстојећег празника Ускрса грађанима Србије, као и Српској православној цркви, бројни званичници упутили су честитике са жељом да празник проведу у миру, радости и благостању.

Министар одбране Александар Вулин упутио је честитку патријарху српском Иринеју, свештенству и грађанима поводом Ускрса уз жеље да празник проведу са својим најближима у здрављу и благостању.

"Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести срдачно честитам празник Васкрсења Господа Исуса Христа. Нека нас светлост Христовог васкрсења обасја и улије храброст у наша срца да и даље самопрегорно и пожртвовано извршавамо задатке у одбрани наше вољене отаџбине Србије", навео је Вулин.

Честитку је упутио и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

"Свим верницима Српске православне цркве који Васкрс славе по јулијанском календару, честитам празник Христовог васкрсења уз жељу да овај највећи хришћански празник проведу у миру, слози и љубави са својом породицом и најближима", навео је Мировић у честитки.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је Ускрс свим грађанима и свештенству који овај велики хришћански празник прослављају по Јулијанском календару.

"Радосни дани највећег хришћанског празника су време да са својим најближима прославимо љубав и веру, да своја срца испунимо радошћу и надом. Желим да мир, здравље и радост испуне ваше домове, а топлина и љубав ваша срца. Срећан Ускрс, Христос васкрсе!", написао је Пастор у честитки.

Честитку је упутила и министарка правде Нела Кубуровић.

"Нека нас Васкрсење Христово, тај величанствени догађај, који је открио Вечиту радост свим нараштајима за сва времена надахне и оснажи у нама непролазне вредности Христове науке: мира, праштања и љубави, како бисмо сложно радили за добробит нашег народа и Државе Србије", истакла је Кубуровићева у честитки. 

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић упутио је поводом Васкрса честитку патријарху Српске православне цркве Иринеју, свештенству, монаштву и верницима.

"У име града Београда и своје лично име, срдачно вам честитам највећи хришћански празник Васкрсења Христовог. Празник над празницима нас подсећа на непролазне вредности православне вере - љубав, толеранцију, праштање. Желим вам да предстојеће празничне дане прославите са најдражима у здрављу, миру и радости. Христос васкрсе", поручио је градоначелник Београда.

Православни хришћани у недељу, 28. априла, обележавају Васкрсење Исуса Христа, празник који симболизује победу живота над смрћу. Припреме за Васкрс традиционално почињу на Велики четвртак, а настављају се Великим петком у знак сећања на дан када је Исус Христос разапет на крсту на Голготи. Верници углавном на Велики петак фарбају јаја, најчешће црвеном бојом, која симболизује Исусову крв.

Првом потпредседнику Владе Србије и министру спољних послова Ивици Дачићу Ускрс је честитао митрополит волколамски Иларион, председник Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво