Преминуо новинар Дејан Анастасијевић

После дуге и тешке болести, новинар Дејан Анастасијевић преминуо је у 57. години у Београду, објавио је Би-Би-Си њуз на српском језику.

Дејан Анастасијевић био је уредник у редакцији Би-Би-Сија на српском језику.

Почео је новинарску каријеру у омладинској штампи средином осамдесетих, а био је један од првих новинара тек основаног Радија Б92 у мају 1989. године.

Каријеру је наставио као новинар недељника Време и америчког магазина Тајм, извештавајући са свих ратишта у бившој Југославији.

У априлу 2007. он и његова породица били су мета атентатора који су поставили две бомбе на прозор њиховог стана у приземљу једне од централних београдских улица. Експлодирала је само једна и чистом срећом Анастасијевић и његове супруга и ћерка су преживели  напад. Атентатори никада нису откривени.

Анастасијевић је био и дописник Танјуга из Брисела. 

За свој рад добио је награде "Душан Богавац" и "Сташа Маринковић". Био је стипендиста Ниманове фондације на Харвард универзитету.

Важио је за одличног познаваоца стрипа и рок музике. Син је дугогодишњег уредника Радио Београда Слободана Анастасијевића и брат новинарке Душке Анастасијевић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи