Бродом до Румуније за 15 минута

За неколико дана бродом "Хоризонт" путоваће се до Турн Северина у суседној Румунији, свега петнаест минута. Туристи из те земље често бораве у Кладову, нарочито за викенд и током празника.

Кладово може на мапу туристичких бродова, крузера, јер је све спремно за њихово пристајање. Уз Доњи Милановац, то је још једно пристаниште које ће задржати туристе, на најлепшем делу Дунава. Прва међународна речна линија почиње да ради за неколико дана.

Последње припреме да би Хоризонт кренуо на своје прво путовање приводе се крају. До Турн Северина путоваће се из Кладова 15 минута. Капацитет брода је 180 путника. Овај туристички брод неће бити једини јер су гости из Румуније често у Кладову.

"Нова туристичка атракција, смањиће гужве на граници, олакшаће пут, људи ће уживата, ићи ће сваког дана четири пута", каже Петар Јовановић из конзорцијума Ђердап услуге .

Кладово располаже са око 1.200 кревета у два хотела и приватном смештају. Често се без обзира на доба године тражи кревет више.

"У 2018. бележимо 75.000 ноћења туриста у нашем граду, од чега 14.000 ноћења чине страни туристи", каже Давид Ђурђевић, директор туристичке организације општине Кладово.

"Циљ нам је да ове године остваримо 150.000 ноћења. Имамо изузетну сарадњу са хотелијерима и са спортским центром Караташ, на девет километара од Кладова, а улажемо у туризам и кроз културне манифестације", каже Саша Николић председник општине Кладово.

Обнова културно-историјских споменика на подручју доњег Подунавља, уз летње фестивале, употпуниће туристичку понуду општине Кладово, која озбиљно рачуна са овом привредном граном.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво