Унапређења у Војсци Србије

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић донео је указе о унапређењима и постављењима официра на нове дужности.

Генерал-потпуковник Милан Мојсиловић унапређен је у чин генерала. Командно штабно усавршавање завршио је 1998. године, а Генералштабно усавршавање 2006. године. На дужности начелника Генералштаба Војске Србије налази се од 2018. године.

Генерал-мајор Горан Радовановић унапређен је у чин генерал-потпуковника. Он се на дужности ректора Универзитета одбране налази од 2018. године.

Директор Војнобезбедносне агенције, пуковник Ђуро Јованић, унапређен је у чин бригадног генерала.

Пуковници Ђуро Јованић, Синиша Кресовић, Саво Иришкић, Мирољуб Чупић, Милан Поповић, Љубиша Ђоловић, Жељко Трамошљика, Зоран Насковић, Слађан Стаменковић и Тиосав Јанковић унапређени су у чин бригадног генерала.

Председник Вучић је указом на дужност начелника Војног кабинета председника Републике Србије поставио бригадног генерала Синишу Радовића, а пуковника Срђана Петковића на дужност начелника Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије.

Пуковник Никола Дејановић постављен је на дужност начелника штаба Команде за обуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво