Дан Војске Србије, честитка председника

Војска Србије обележава свој празник 23. април, у знак сећања на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак. Председник Александар Вучић честитао је Дан Војске свим припадницима оружаних снага, уз поруку да је велика част служити отаџбини. Председник је донео указе о постављењима на нове дужности, унапређењу у виши чин и ванредним унапређењима.

Више од 180 припадника Министарства одбране и Војске Србије добило је златне и сребрне медаље за заслуге и ревносну службу. Одликовања им је, у име председника Србије, уручио генерални секретар председника Никола Селаковић који је положио венац на споменик Незнаном јунаку на Авали.

"Министарство одбране и Војска Србије су у протеклој години у периоду великих изазова пружили пуну подршку јачања мира, безбедности и стабилности у РС и читавом региону. Без икакве сумње припадници Министарства одбране и Војске Србије наставиће као и до сада са професионалним и одговорним извршавањем задатака. У томе будите сигурни неће изостати ни помоћ наше државе, као што није изостала ни у претходних пуних шест година", поручио је Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије.

Бранкица Поткоња Лукић из Управе за стратегијска планирања наводи да ради у систему одбране више од 32 године, и да је медаља додатна стимулација за задатке који предстоје. 

Потпуковник Зоран Милинковић из Управа војне полиције наводи да му признање изузетно значи, као како каже, стварно знак признања за ревосну службу у војсци.

Иако је Дан Восјке на аеродрому Батајница требало да буде обележен летачким програмом, због ветра авиони и хеликоптери, ипак нису полетели. Уместо лета посетиоци су видели изложбу тактичко-техничког наоружања.

"Само професионалним односом према задацима и обавезама, непрекидним радом на унапређењу способности сваког појединца и јединице, квалитетним одржавањем борбених система, изградњом чврстих колектива можемо ефикасно да одговоримо на све ризике и претње", наводи мајор Душко Жарковић, командант РВиПВО-а.

"Велика је част служити отаџбини" 

Положени су и венци на Споменик незнаном јунаку на Авали и на Спомен-обележје у Такову. 

У Књигу жалости Селаковић је уписао:

"Испуњени поносом и поштовањем данас се сећамо јунаштва устаника, мудрости и храбрости књаза Милоша Великог и његових војвода. У томе налазимо надахнуће за све будуће изазове. Данас славимо Војску Србије на чијој моћи и снази почива снага Србије, мир и стабилност Балкана и сигурна будућност нашег српског народа. Колико је наша Војска јака толико смо и као народ и као држава сигурни да је пред нама шанса за бољом будућношћу, јачом привредом и мирним окружењем за сву нашу децу", написао је изасланик председника Републике.

Председник Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Александру Вулину, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу-потпуковнику Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије.

"Велика је част служити отаџбини, поштовати задату реч и неговати моралне вредности. Уверен сам да ћете и убудуће савесно извршавати своје задатке и професионално одговорити на све изазове", наводи се у честитки председника Вучића.

број коментара 0 Пошаљи коментар