Доживотни затвор се враћа у Кривични законик

Министарство правде објавило је на својој интернет страници Нацрт закона о изменама и допунама Кривичног законика. Циљ измена је ревидирања санкција за најтежа кривична дела, саопштило је Министарство.

Измене предложене у Нацрту закона односе се на увођење доживотне казне затвора у кривично - правни систем Србије за најтежа кривична дела.

Под тим делима подразумевају се тешко убиство, силовање које за последицу има смрт, обљуба над дететом и немоћним лицем са смртном последицом, као и за кривично дело обљубa злоупотребом положаја са смртним исходом. 

Нацрт измена и допуна предвиђа нове мере и за вишеструке повратнике.

Радну групу за израду наведеног нацрта текста измена и допуна КЗ-а, поред представника министарстава правде, унутрашњих послова и здравља, чиниле су и судије, тужиоци, адвокати, представници свих релевантних институција, криминолошких института, као и представници струковних удружења и невладиних организација, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво