Мај месец математике

Центар за промоцију науке осми пут заредом организује националну манифестацију "Мај месец математике М3", са садржајима и програмима широм Србије. Посетиоце очекује изложба о Милутину Миланковићу и интерактивни програм у центру Београда, као и предавања, радионице, филмске пројекције, презентације и разноврсни садржаји широм Србије.

Уз госте, познате математичаре из разних делова света, мај ће и ове године најширој публици свих узраста приближити математику и представити је као део наше свакодневице, саопштено је из Центра за промоцију науке.

У Галерији на Андрићевом венцу, публика ће бити у прилици да види и учествује у главном програму манифестације "Кроз математичке пределе", уз интерактивне експонате, предавања, инспиративне разговоре, радионице и филмске пројекције, отворене за све посетиоце.

У Галерији науке и технике САНУ посетиоци ће моћи да упознају свестраност Милутина Миланковића на изложби "Животни циклуси Милутина Миланковића", а у Научном клубу у Краља Петра чекају нас разноврсна предавања и радионице, кроз које ћемо сазнати колико нас математика заправо окружује у свакодневном животу.

Гости манифестације биће и познати популаризатори науке Бери Ципра, Стјуарт Колхаген и Грег Гејџ, који ће публици представити науку и математику из "прве руке". 

"Од 2012. године трудимо се да математику прикажемо кроз игру, уметност, интерактивне експонате, научнопопуларна предавања, радионице, филмове и друге садржаје, а програм је прилагођен свим узрастима, без обзира на формално образовање", саопштио је Центар за промоцију науке.

Овогодишњој манифестацији претходио је конкурс Мапирање математике, на основу кога су изабрани најинспиративнији примери наставе математике и пет најмаштовитијих и најразигранијих наставника Србије.

На математичку мапу стављено је више од 90 примера добре математичке праксе из 45 градова.

Центар за промоцију науке наводи да су наставници математике исказали невероватну машту и послали многобројне приче о математици повезаној са уметношћу, древним временима, занатским вештинама, друштвеним играма, музиком, сликама, поезијом...

Тема овогодишњег "Маја месеца математике М3" су математика и географија. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво