Посмртни остаци Мирјане Марковић положени у Пожаревцу

Урна са посмртним остацима Мирјане Марковић положена је у породичну гробницу поред њеног супруга Слободана Милошевића, некадашњег председника Србије и Савезне Републике Југославије.

Урна је стигла из Русије, где је удовица некадашњег председника Србије и Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића провела последњих 15 година живота.

Испод липе у дворишту породичне куће Милошевића у Немањиној 41 у Пожаревцу, од Мире Марковић опростили су се њени некадашњи сарадници, пријатељи и поштоваоци.

"Било је част живети у времену са особом, са човеком који се звао Мира Марковић и која је имала своја уверења. Та уверња се некоме могу свидети или не свидети, али у времену у коме нас убеђују да је највећа срећа имати пуни фрижидер, ми морамо са пуним поштовањем да се односимо према онима који су своја уверења предочили свима нама на хиљаду страна", рекао је Mомир Булатовић.

Милован Бојић поручио је да ће "истина сваког дана у будућем времену само увећавати значај и славу" Мире Марковић и Слободана Милошевића.

"Ово ће двориште бити претесно за мимоходе оних који држе до себе, до своје слободе и достојанства. Који цене вашу жртву за отаџбину", рекао је Бојић.

Прочитано је и писмо ћерке Мире Марковић, Марије Милошевић, у коме је опраштајући се од мајке поручила да она и њен брат Марко више никада неће доћи у Србију.

Мирјана Марковић сахрањена је по православним обичајима, опело је служио свештеник Браничевске епархије.

Урна је у гроб спуштена уз звуке мелодије "Подмосковске вечери".

Полагању урне присуствовли су и високи функционери СПС-а: Славица Ђукић Дејановић, Жарко Обрадовић, Владан Заграђанин и Ђорђе Чабаркапа. Они су положили венац који је послао председник партије Ивица Дачић. 

Пре полагања посмртних остатака, у Пожаревцу је одржана комеморација на којој су говорили некадашњи сарадници и пријатељи Мирјане Марковић, Урош Шуваковић и Драган Костић. 

Мирјана Марковић, која је била председница ЈУЛ-а и професор на факултету, преминула је у недељу, у 77. години у Москви.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво