Они су најбољи у Војсци Србије

Поводом Дана Војске Србије у Великој ратној сали Старог Генералштаба свечано су уручена признања и награде за учињено дело, резултате од посебног значаја, најбоље спортисте, као и војне спомен-медаље за достигнућа у спорту.

Признања и награде, уз честитке, награђенима су уручили министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, а ове године, први пут поводом Дана Војске, додељена су признања за успехе у војном спорту.

Заставник Саша Вељић је награђен за спасавање живота и отклањање последица елементарних и техничко-технолошких несрећа, док је разводник Ђуро Борбељ награђен за постигнуте резултате у области културе, традиције и спорта, као и старији водник Далибор Анђелковић.

За ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности војних лица награђен је капетан фрегате Саша Струњаш.

За запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности цивилних лица награду је добио војни службеник Игор Перић, који је најбоље војно лице.

Најбоље цивилно лице и војни службеник мр Надица Козић награду је добила за постигнуте резултате у области науке и развоја НВО – најбољи истраживач.

Најбољи спортисти

Добитници награда за најбоље спортисте у Министарству одбране и Војсци Србије у протеклој години су: заставник 1. класе Мирољуб Јанићијевић – најуспешнији спортиста у мушкој конкуренцији, капетан Невена Јовановић – најуспешнији спортиста у женској конкуренцији, Војна репрезентација Србије у футсалу – најуспешнија спортска екипа у мушкој конкуренцији и Војна репрезентација Србије у атлетици – најуспешнија спортска екипа у женској конкуренцији за и војни службеник Снежана Станчетић – за допринос развоју спорта.

Војним спомен-медаљама за достигнућа у спорту, поводом Дана Војске одликовани су капетан Невена Јовановић, војни службеник Ксенија Бубњевић, десетар Наташа Чулафић, потпоручник Весна Ракић и војни службеник Снежана Станчетић.

У име добитника награда за учињено дело и постигнуте резултате од посебног значаја обратио се капетан фрегате Саша Струњаш, који се захвалио на части и указаном поверењу које те награде симболизују.

Он је, такође, истакао да су за награде заслужни и сви чланови колектива у којима раде, као и њихове породице, доприносећи својим радом свакодневно подизању угледа Војске Србије међу грађанима. Награде ће, поручио је у име награђених капетан фрегате Струњаш, бити подстрек за још боље резултате у будућности.

Капетан Невена Јовановић, која је за достигнућа у спорту одликована војном спомен-медаљом, обраћајући се у име награђених спортиста, захвалила је министру одбране на пажњи која се посвећује развоју војног спорта у Министарству одбране и Војсци Србије, додајући да су и данашња свечаност и додељене награде само један од показатеља те посвећености.

Компанија "Моцарт" и Удружење осигуравача Србије су обезбедили материјалне награде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво