Горан трчи у Чикагу, 77 маратона за 77 дана

Крагујевачки параолимпијац Горан Николић истрчао je први од 77 маратона на стази у Чикагу. Себи је поставио задатак да у Чикагу догодине постави нови рекорд и заврши изградњу спортске сале Богословије "Свети Јован Златоусти" у Крагујевцу.

Горан Николић је себи поставио задатак, да у Чикагу постави нови рекорд, а тај јединствени хуманитарни подвиг има за циљ прикупљање средстава за завршетак изградње спортске хале српске богословије "Свети Јован Златоусти".

Због обилних снежних падавина Горан је свој маратон започео три дана касније од планираног, а подршку на старту прве од 77 серија маратона, изразио је својим присуством и генерални конзул Републике Србије у Чикагу Дејан Радуловић.

У име генералног конзулата Републике Србије у Чикагу, он је Горану пожелео успешно остварење племените мисије и новог атлетског подвига.

Атлетски хуманитарни подухват пуних 77 маратона за 77 дана у дужини од 42,195 километра, Горан Николић, истрчаће на стази поред језера којe се налази у непосредној близини манастира Нова Грачаница, где је крагујевачки трочлани тим смештен током боравка у Чикагу.

Иначе, крагујевачки параолимпијац, први спортски подвиг остварио је 2012. године, када је истрчао 10 маратона за 10 дана, од Крагујевца до Мостара.

Четири године касније истрчао је 55 маратона за 55 дана, од Крагујевца, широм Србије, до Будве. Сваки дан је морао да претрчи 42,195 километара за шест сати.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 21. апр 2019, 06:37) - Vladan [нерегистровани]

Bravo Gorane

Neka ti Bog dragi da snage da uspes u tome!To sto ti Gorane osecas i radis znaj da nekom ulivas nadu da nije dusa nestala iz coveka i da ima dobrih ljudi koji iskreno u Boga veruju!

(субота, 20. апр 2019, 22:51) - anonymous [нерегистровани]

Сваки дан је морао да претрчи 42,195 километара за шест сати !

Ovaj je covek raketa

(субота, 20. апр 2019, 22:12) - anonymous [нерегистровани]

Iznad proseka

Pa on će za 77 dana da pretrči 3250km a to je više nego što prosečan auto pređe godišnje u Srbiji.